DE 07 WINT 1E NPO CHATEAUROUX

Gepubliceerd op 23 juni 2023 om 19:58

Vandaag willen wij in het zonnetje zetten de Gebroeders Scheele van Hoeve. Deze ‘nieuwe’ combinatie bestaat uit Jaap Scheele en Simon van Hoeve. De combinatie bestaat sinds dit jaar nadat Simon zich bij Jaap toevoegde en ze de handen ineen sloegen voor een ijzersterke combinatie.

Om 14.14 afgelopen zaterdag kwam ‘’DE 07’’ aangesneld. Hij stond eerste getekende dus was dit zeker geen verrassing. DE 07 speelde in zijn carrière een rijk palmares bijeen met nu onder andere: 1e NPO Chateauroux, 4e NPO Issoudun, 11e Provinciaal Le Mans, 12e NPO Issoudun, 24e NPO Melun Andrezel, 25e NPO Chateauroux en 39e Provinciaal Morlincourt. We kunnen hier gerust over een top familie spreken want zijn nestmaat ‘’BLONDIE’’ speelde ook al eens de 1e Provinciaal Fontenay tegen 6.455 duiven. De winnaar van Chateauroux werd gespeeld op dubbel weduwschap en was zijn Provinciale tegenstanders met 3 minuten te snel af.

De Vader van DE 07 is een rechtstreekse duif van Erik Limbourg en is een broer of halfbroer van: “BALLONNEKE” 1e Nationaal asduif PIPA-Rankings Dagfond, ‘’MAGIC 092’’ 2e Nationaal asduif KBDB Dagfond en ‘’NEW ACE’’ 3e Nationaal asduif PIPA-Rankings Dagfond. De moeder is afkomstig van de wereldberoemde broers Gebr. Leideman uit Collendoorn. Zij is een rechtstreeks kind van het stamkoppel ‘’ARTURO’’ x ‘’TILA’’. Een verdere introductie van het topkoppel is eigenlijk niet nodig maar de nazaten van dit koppel wonnen onder andere: 1e Nationaal Issoudun, 1e Nationaal Vierzon, 1e NPO Argenton, 1e Interprovinciaal Sittard 1e Interprovinciaal Weert, 1e Provinciaal Fontenay, 1e Provinciaal Kalkar, enzovoort. Ook dit jaar was er een kind van het koppel dat bij Gebr. Leideman, de 1e Provinciaal Venlo speelde tegen 10.338 duiven.

Jaap en Simon van harte gefeliciteerd met deze topprestatie!

Danny de Hoogh
Team Top Pigeons